Please use this identifier to cite or link to this item: https://ir.swu.ac.th/jspui/handle/123456789/2949
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorชยาภาส ทับทอง-
dc.contributor.authorณัฐโชค อังอภิวัชร์ชวาลth_TH
dc.contributor.authorสรรเพชญ์ ดีมาth_TH
dc.date.accessioned2014-02-18T08:25:05Z-
dc.date.accessioned2020-07-06T15:13:17Z-
dc.date.available2014-02-18T08:25:05Z-
dc.date.available2020-07-06T15:13:17Z-
dc.date.created2552th_TH
dc.date.issued2552-
dc.identifier.urihttps://ir.swu.ac.th/jspui/handle/123456789/2949-
dc.description.abstractThis engineering project was aimed to use ultrasonic assisted extraction of gamma - oryzanol from rice bran (Oryza Sativa Linn) and to optimize extraction by studying the effects of temperature , extraction time and ratio of rice bran dry weight to volume of ethanol. The result showed that the optimum condition was temperature at 70 °C with 90 minute of extraction time and ratios of rice bran dry weight to volume of ethanol was 10 g/L 5 the amount gamma - oryzanol from extraction was 6.3834 mg/g - dry weight and the percentage of relative recovery was 258.16.-
dc.language.isothth_TH
dc.sourcePRO-CHE 218 2552th_TH
dc.titleการใช้คลื่นอัลตราโซนิคช่วยในการสกัดสารแกมมาโอไรซานอลจากรำข้าวth_TH
dc.title.alternativeUltrasonic assisted extraction of gamma-oryzanol from rice branth_TH
dc.typeWorking Paperth_TH
dc.rights.accessมหาวิทยาลัยศรีนครินทรวิโรฒth_TH
dc.subject.thashรำข้าว-
dc.subject.thashคลื่นเหนือเสียง-
dc.subject.thashแกรมมา--โอไรซานอล-
dc.thesis.degreenameวศ.บ.(วิศวกรรมเคมี)-
dc.thesis.levelปริญญาตรี-
dc.description.abstractthaiโครงงานนี้เป็นการศึกษาการสกัดสารแกมมาโอไรซานอลจากรำข้าว (Oryza Saliva Linn) โดยใช้คลื่นอัลตราโซนิคช่วยสกัด และหาสภาวะที่เหมาะสมในการสกัดโดยศึกษาผลของอุณหภูมิ ระยะเวลาในการสกัด และอัตราส่วนของน้ำหนักรำข้าวต่อปริมาตรเอทานอล การทดลองพบว่า สภาวะที่เหมาะสมในการสกัดสารแกมมาโอไรซานอลคือที่อุณหภูมิ 70 องศาเซลเซียส ระยะเวลาในการสกัด 90 นาที อัตราส่วนของน้ำหนักรำข้าวแห้งต่อปริมาตรเอทานอลเป็น 10 กรัมต่อลิตร ปริมาณสารแกมมาโอไรซานอลที่สกัดเท่ากับ 6.3834 มิลลิกรัมต่อรำข้าวแห้ง % relative recovery เท่ากับ 258.16-
Appears in Collections:CheEng-Bachelor's Projects

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Eng_Nuttachok_A.pdf
  Restricted Access
9.31 MBPDFView/Open Request a copy


Items in SWU repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.