Please use this identifier to cite or link to this item:
https://ir.swu.ac.th/jspui/handle/123456789/2949
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | ชยาภาส ทับทอง | - |
dc.contributor.author | ณัฐโชค อังอภิวัชร์ชวาล | th_TH |
dc.contributor.author | สรรเพชญ์ ดีมา | th_TH |
dc.date.accessioned | 2014-02-18T08:25:05Z | - |
dc.date.accessioned | 2020-07-06T15:13:17Z | - |
dc.date.available | 2014-02-18T08:25:05Z | - |
dc.date.available | 2020-07-06T15:13:17Z | - |
dc.date.created | 2552 | th_TH |
dc.date.issued | 2552 | - |
dc.identifier.uri | https://ir.swu.ac.th/jspui/handle/123456789/2949 | - |
dc.description.abstract | This engineering project was aimed to use ultrasonic assisted extraction of gamma - oryzanol from rice bran (Oryza Sativa Linn) and to optimize extraction by studying the effects of temperature , extraction time and ratio of rice bran dry weight to volume of ethanol. The result showed that the optimum condition was temperature at 70 °C with 90 minute of extraction time and ratios of rice bran dry weight to volume of ethanol was 10 g/L 5 the amount gamma - oryzanol from extraction was 6.3834 mg/g - dry weight and the percentage of relative recovery was 258.16. | - |
dc.language.iso | th | th_TH |
dc.source | PRO-CHE 218 2552 | th_TH |
dc.title | การใช้คลื่นอัลตราโซนิคช่วยในการสกัดสารแกมมาโอไรซานอลจากรำข้าว | th_TH |
dc.title.alternative | Ultrasonic assisted extraction of gamma-oryzanol from rice bran | th_TH |
dc.type | Working Paper | th_TH |
dc.rights.access | มหาวิทยาลัยศรีนครินทรวิโรฒ | th_TH |
dc.subject.thash | รำข้าว | - |
dc.subject.thash | คลื่นเหนือเสียง | - |
dc.subject.thash | แกรมมา--โอไรซานอล | - |
dc.thesis.degreename | วศ.บ.(วิศวกรรมเคมี) | - |
dc.thesis.level | ปริญญาตรี | - |
dc.description.abstractthai | โครงงานนี้เป็นการศึกษาการสกัดสารแกมมาโอไรซานอลจากรำข้าว (Oryza Saliva Linn) โดยใช้คลื่นอัลตราโซนิคช่วยสกัด และหาสภาวะที่เหมาะสมในการสกัดโดยศึกษาผลของอุณหภูมิ ระยะเวลาในการสกัด และอัตราส่วนของน้ำหนักรำข้าวต่อปริมาตรเอทานอล การทดลองพบว่า สภาวะที่เหมาะสมในการสกัดสารแกมมาโอไรซานอลคือที่อุณหภูมิ 70 องศาเซลเซียส ระยะเวลาในการสกัด 90 นาที อัตราส่วนของน้ำหนักรำข้าวแห้งต่อปริมาตรเอทานอลเป็น 10 กรัมต่อลิตร ปริมาณสารแกมมาโอไรซานอลที่สกัดเท่ากับ 6.3834 มิลลิกรัมต่อรำข้าวแห้ง % relative recovery เท่ากับ 258.16 | - |
Appears in Collections: | CheEng-Bachelor's Projects |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Eng_Nuttachok_A.pdf Restricted Access | 9.31 MB | View/Open Request a copy |
Items in SWU repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.